KotiUutisetHammaslääkäri voi nähdä, mikäli olet harrastanut suuseksiä – tämä seikka sen paljastaa

Hammaslääkäri voi nähdä, mikäli olet harrastanut suuseksiä – tämä seikka sen paljastaa


Asian paikkansapitävyydestä käytiin paljon vääntöä sosiaalisessa mediassa, mutta väite osoitettiin todeksi hammaslääkäreiden toimesta.

Asia tuli esille TikTokissa, kun Cian McBrienin aiheesta tekemä video julkaistiin. Video lähti leviämään kulovalkean tavoin, eikä moni uskonut sen sisältämään väitteeseen.

TikTokin käyttäjien joukossa olevat hammaslääkärit perustelivat asiaa.

– Kyllä, joskus me voimme päätellä sen. Se on yleensä pieni ruhje kitalaessa. Mutta jos potilas ei ole todella nuori, tai emme huomaa hyväksikäytön merkkejä, emme välitä, kertoo hammaslääkäri Brad Podray, TikTokissa nimimerkillä @thyrants esiintyvä mies.

Alla video aiheesta.

@thyrants

#stitch with @cianmcbrien yeah but we aren’t going to really give anyone hassle about it. #dentist #oralhealth

♬ original sound – Lil Young Old Man

Podray oli saanut lukuisia yhteydenottoja aiheesta, sillä monet olivat merkinneet hänet videoon saadakseen tarkempaa tietoa.

– Ihmiset jännittävät hammaslääkärissä käyntiä, enkä halunnut tämän asian lisäävän ahdistusta. Tein videon opetustarkoituksessa, jotta nuoret ihmiset eivät häpeilisi hammaslääkärissä, Podray kertoo.

Pennsylvanian yliopiston hammaslääketieteellisen tiedekunnan dekaani Mark Wolff kertoo, että vaikka hammaslääkärit toisinaan törmäävät kitalaen mustelmaan, se ei ole kovinkaan yleinen.

Ruhje ei kuitenkaan ole Wolffin mukaan vaarallinen.

– Se paranee kuin mikä tahansa muukin mustelma. Parantuminen voi kestää muutamista päivistä viikkoon, toteaa Wolff Health-lehden haastattelussa.

Lähteet: Health, TikTok
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT