KotiUutisetIS: Riina-Maija Palander puhuu syistä, jotka veivät suhteen katkolle Kalle Palanderin kanssa

IS: Riina-Maija Palander puhuu syistä, jotka veivät suhteen katkolle Kalle Palanderin kanssa


Ennen joulua tapahtuneet asiat saivat Kalle Palanderin hakemaan avioeroa käräjäoikeudesta. Sittemmin asiat ovat menneet parempaan suuntaan.

Riina-Maija Palanderilla on ollut kestämistä marraskuun lopulta lähtien. Ulkoisesti merkkejä ei näy, mutta sisällä myllertää.

– Menen umpeen ja sykerryn sisimpääni. Keho oireilee, maha on kivikova enkä pysty syömään mitään, kun olen niin ahdistunut. En saa ahdistusta purettua ulos, kertoo Riina.

Julkisuudessa puntaroitu suhde on vienyt ruokahaluja taas pois, mutta paniikkikohtaukset eivät ole kiusanneet. Niistä Riina kärsi miehensä urheilu-uran jälkeen.

– Silloin hänen stressinsä purkaantui minuun. Aluksi en edes tajunnut, mikä minulla oli hätänä, koska en ollut kuullutkaan paniikkikohtauksista. Olin pelkkää luuta ja nahkaa, kun laihduin 45-kiloiseksi, muistelee Riina menneitä aikoja.

Syömisvaikeudet ovat pysyneet paremmin loitolla, mutta murheita on silti piisannut.

– Perusteettomat puheet ovat aiheuttaneet hirveää tuhoa avioliittooni. Olen siitä aivan raivona, avautuu Riina.

– Jouduin olemaan joulun erossa perheestäni, koska Kalle oli vihainen. Erillään olo lapsista yli kuukauden ajan oli aivan hirveää.

Sittemmin asiat ovat menneet parempaan suuntaan.

– Olen saanut kursittua avioliittoni kokoon. Arki kotona pyörii ihan normaalisti, kertoo Riina.

Kalle Palanderin tammikuun alussa jättämät avioeropaperit ovat kuitenkin edelleen voimassa.

– En ole kysynyt, aikooko hän perua eron. Kalle laittoi hakemuksen suutuspäissään, kuten on tehnyt monta kertaa ennenkin. Kun tulee jotain riitaa, paperit ovat saman tien vetämässä.

Jopa ystävät ovat saaneet osuutensa Palanderien suhdekriisistä.

– Minulla on väitetty olevan suhde näyttelijään, jota en ole ikinä edes tavannut. Hän on tyttökaverini poikaystävän ystävä ja olemme puhuneet ryhmächatissa, mutta muuten emme tunne, Riina toteaa.

Riina katsoi parhaaksi olla yhteydessä näyttelijään, ettei tämän elämä kärsisi perättömästä suhdekohusta.

– Olin aivan pöyristynyt ja tuntui kauhealta, koska juoruilu olisi voinut pahimmillaan särkeä hänen mahdollisen parisuhteensa, Riina perustelee päätöstään.

Näyttelijä vastasi yhteydenottoon huumorilla.

– Onneksi hän vain naureskeli, ettei haittaa, että hänet yhdistetään minuun, koska olen näpsäkän näköinen mimmi, kertoo Riina saamastaan vastauksesta.

Perheen vanhin lapsi, 22-vuotias Pyry, suorittaa parhaillaan asepalvelusta. Esikoinen on ollut äitinsä tukena.

– Eiväthän ihmiset meinaa uskoa, että minulla on neljä lasta. Olen ylpeä Pyrystä, joka on jo aikuinen mies, ei mikään poika enää. Pyry aina sanoo, että älä äiti huoli, minä pidän sinusta huolta, kun olet vanha, Riina kertoo.

Lasten vuoksi kohut tuntuvat pahalta perheen arjessa.

– Toivon, että perheemme saisi rauhan. En ajattele itseäni vaan lapsia. Olen itse kokenut teini-iässä vanhempieni eron ja sen aiheuttamat vaikutukset tuntuvat edelleenkin elämässäni.

Lapsuusajoilta Riina muistelee omien vanhempiensa avioeroa.

– Olimme ihan kysymysmerkkeinä. Miksi piti muuttaa pienestä kylästä kaupunkiin ja miksi isä häipyi puhumatta. Olimme ihan tuuliajolla.

Koronan vuoksi Palanderit ovat joutuneet olemaan paljon erossa, sillä Riina oli lasten kanssa Virossa ja Kalle teki töitä kotisuomessa.

– Tämänhetkinen tilanne on monen asian summa. Koronan lisäksi viime vuoteen tuli rankkuutta kuolemantapausten takia, kertoo Riina.

Lisäharmautta arkeen on tullut myös läheisten kuolemien myötä. Lähipiiristä on kuollut peräti neljä ihmistä. Riinan sisaren aviopuolison menehtyminen oli kova paikka ja Riina oli tukena.

– En voinut jättää häntä yksin, ja sen takia Kallen piti ottaa vastuuta kodista. Kalle on niin tottunut minun olevan aina kotona, että hän koki jääneensä sivuun.

Tulevaisuudennäkymät ovat kuitenkin selkeitä.

– Toivon tämän vuoden tuovan meille hyvää oloa ja nimenomaan hyvää oloa yhdessä. Olemme olleet pitkään yhdessä ja hioutuneet hyvin yhteen. Rakastan Kallea ja sanon sen hänelle joka päivä, myöntää Riina.

Lähde: Iltasanomat
Artikkelikuva: Instagram / Riina-Maija Palander





SUOSITUIMMAT