KotiUutisetUusi suomalainen tv-draama varhaisiän Alzheimer-potilaasta

Uusi suomalainen tv-draama varhaisiän Alzheimer-potilaasta
Suomessa kuvataan paraikaa uutta kotimaista draamakomediasarjaa nimeltä Kultakala. Se on käsikirjoittaja Tatiana Elfin ja tuottaja Essi Hellénin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva kertomus äidin ja tyttären suhteesta ja siitä, miten kaikki muuttuu, kun äidillä todetaan varhaisiän Alzheimer.

Sarjan kuvaukset alkoivat tällä viikolla, ja uutuus tulee katsottavaksi yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayhin vuonna 2022. 

Rooleissa nähdään muiden muassa Katariina Kaitue, Helmi-Leena Nummela, Pekka Strang ja Mikko Penttilä.

– Olin vuosia äitini omaishoitaja. Siinä jäivät jalkoihin parisuhde, yöunet ja sosiaalinen elämä. Haluan, että tämä sarja tarjoaa toivoa, samaistumispintaa ja ymmärretyksi tulemisen hetkiä niille, joiden läheinen tai jotka itse sairastavat muistisairautta. Tämä ei ole tarina kuolemasta vaan elämästä, jota pitää elää täysillä ennen kuin on liian myöhäistä, kertoo käsikirjoittaja Tatiana Elf.

– Itseäni inspiroivat komediat vakavista aiheista. Tyttären äitinä ja äidin tyttärenä koen, että siinä suhteessa riittää draamaa, komediaa, itkua ja naurua käsiteltäviksi, vaikka usean TV-sarjan verran, jatkaa käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman.

– Hoidin isäni asioita hänen sairastuttuaan Lewyn kappale -tautiin. En usein tiennyt itkeäkö vaiko nauraa isäni tempauksille, mutta nauru kuitenkin aina helpotti. Muistisairaan ja lähiomaisen tarinassa yhdistyvät kiherryttävän epäkorrekti huumori, hiljainen suru ja taisteluhalu elämän jatkumisesta, kertoo alkuperäiskonseptia kehittämässä ollut Essi Hellén, joka toimi myös sarjan toisena tuottajana.
VIIHDEUUTISIA

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje