KotiUutisetTestasimme kohutun kankaanpääläiskaupan: Onko täällä koronan suhteen vaarallista?

Testasimme kohutun kankaanpääläiskaupan: Onko täällä koronan suhteen vaarallista?


Terveyden Asialla -sivusto kirjoitti eilen kankaanpääläisestä Sale-kaupasta, jossa asiakas oli tehnyt erikoisen huomion.

Pienessä kaupassa asioivista vain yhdellä kymmenestä oli maski kasvoillaan. Tilanne oli hämmentävä siksi, että esimerkiksi saman kauppaketjun isossa S-marketissa Kankaanpäässä lähes kaikki käyttivät maskia.

Mikä pienessä syrjäisessä Salessa sai ihmiset välttelemään maskin käyttöä? Sen sivustolla asiaa ihmetellyt nainen halusi saattaa keskusteluun. Hänen mielestään pienessä kaupassa on pienemmät tilat ja ihmiset liikkuvat ahtaammin. Tartuntojen mahdollisuus on teoreettisesti paljon suurempi kuin ”hehtaarihalleissa”.

Härdellin toimitus sattui olemaan paikalla Kankaanpäässä (ohiajossa) tänään päivällä, ja menimme tekemään empiirisen testin samaan kauppaan. Katsoimme miten ihmiset käyttivät maskeja.

Tulos on kieltämättä hämmentävä. Mikä tätä kauppaa tai oikeammin sen asiakkaita vaivaa? Puolella asiakkaista ei ollut tarkkailujaksomme (14 minuuttia) aikana maskia kaupassa asioidessaan. (Emme laskeneet pullonpalautusautomaatilla tai pakettiautomaatilla kävijöitä).

Nyt rotia kankaanpääläiset!

Terveyden Asialla -sivuston juttu täällä.





SUOSITUIMMAT