KotiUutisetIsä osti viskipullon pojalleen jokaisena syntymäpäivänä – arvo noussut huimasti vuosien aikana!

Isä osti viskipullon pojalleen jokaisena syntymäpäivänä – arvo noussut huimasti vuosien aikana!


Tässäpä syntymäpäivälahja, jonka arvo nousee huimasti vuosien karttuessa. Pojalla on selkeä käyttökohde rahoille, jotka hän aikoo saada kokoelman myynnistä.

Tauntonista kotoisin oleva Matthew Robson syntyi vuonna 1992 ja isällä oli lahjaidea heti valmiina. Pojan yksivuotissyntymäpäivästä lähties isä lahjoitti yhteensä 28 viskipulloa pojalleen 28 vuoden aikana.

Viskit eivät olleet halvimmasta päästä, sillä pulloihin kului rahaa yhteensä 5 000 puntaa (noin 5 500 euroa). Nyt kokoelman arvo on reilut 44 000 euroa. Robson aikoo käyttää pulloista saamansa myyntitulot ensiasuntonsa hankkimiseen.

– Se ei ehkä ollut paras lahja nuorelle pojalle, mutta isän jyrkkä kielto olla avaamatta pulloja teki niistä pesämunan. Yritin parhaani olla koskematta niihin ja onnistuin siinä, kertoo Robson.

– Ensimmäinen pullo vuoden 1974 viskiä oli tarkoitettu vauvan syntymän juhlistamiseen, kertoo Pete-isä.

– Sitten ajattelin, että olisi mielenkiintoista ostaa viskipullo joka vuosi ja pojalla olisi niitä 18 kappaletta tullessaan täysi-ikäiseksi, toteaa Pete.

– Se ei ollut suinkaan ainoa lahja, jonka ostimme hänelle. Viskin oli tarkoitus olla uniikki lahja, mutta oli siinä hieman tuuria mukana, että päätimme jatkaa sitä, jatkaa Pete.

Viskivälittäjä Mark Littler on kuvaillut kokoelmaa ”täydelliseksi”.

– Pullokokoelman arvo on noussut huimasti viimeisten viiden ja kymmenen vuoden aikana. Sitä kohtaan on osoitettu jo kiinnostusta sekä Yhdysvaltojen että Aasian suunnalta, toteaa Littler.

Lähde: BBC
Kuvituskuva: Pixabay





SUOSITUIMMAT