KotiUutisetIL: Seksin ammattilainen Tarja kertoo työstään

IL: Seksin ammattilainen Tarja kertoo työstään


Tarja alkoi myydä seksiä 90-luvulla ja on tehnyt sitä jo yhteensä 15 vuotta. Nyt hän on viisikymppinen. Hommat alkoivat aikoinaan topless-tarjoilijana.

– Silloin näitä tarjoilijoita haettiin ihan työvoimatoimiston kautta, olin itsekin ohjelmatoimiston listoilla.

Topless-tarjoilijan työ ei sopinut hänen perusluonteeseensa, mutta se ei tuntunut kuitenkaan epämukavalta.

– Olin melko hiljainen hissukka. Töissä vedin kuitenkin työroolin päälle, tykkäsin esiintyä.

Ensimmäisiä kertoja, kun Tarjalta yritettiin ostaa seksiä hän oli hämmentynyt, mutta käsitti, että jossain paikoissa se kuului kuitenkin asiaan.

–  Alussa vähän ihmetytti, mutta ei se kynnys seksityöhön lähtemisestä ollut suuri. En ollut asiasta ahdistunut missään vaiheessa.

Vaikeinta oli salailu, sillä hän ei halunnut kertoa asiasta vanhemmilleen.

Tarja myi seksiä noin kuusi vuotta tehden myös stripparin töitä. Lieveilmiöt näkyivät, kun humalaiset miehet lääppivät, mutta väkivaltaa hän ei koskaan kokenut. Lopulta hänen sisarukset pääsivät kärrylle hommista, mutta vanhemmille ei kerrottu koskaan.

Tarja lopetti kyseiset hommat, kun meni naimisiin ja sai lapsen ja seuraavan vuosikymmenen hän toimi lähihoitajana.

Hän palasi takaisin vanhoihin hommiin avioeron myötä ja siihen vaikuttivat taloudelliset asiat ja omantunnonarvo, mutta painottaa, ettei aloittanut seksityötä pakon sanelemana.

–  Rahat olivat todella tiukilla, mutta suurin syy oli halu palata alalle. Olin myös kiinnostunut näkemään, että vieläkö minä kelpaan asiakkaille. Se oli sellainen itsetuntojuttu.

Tällä kertaa hän ryhtyi suoraan myymään seksiä ja yllätyksekseen työ tuntui helpommalta kuin parikymppisenä. Asiakkaiden mieltymykset ovat eivät olleet hänen mielestään muuttuneet vuosien aikana.

– En osaa enkä halua olla rooleissa, en silloin enkä nyt. En siis tarjoa mitään dominajuttuja vaan aika tavallista seksiä. Joitain kimppajuttuja olen tehnyt. Määrittelen sen jo ilmoituksissa, että millaisia palveluja tarjoan.

Tarjaa myös kertoo, että internetin myötä työ on helpottunut.

– Silloin 1990-luvulla sai hakea päiväkahviseuraa lehtien sivuilta, mutta se kiellettiin. Sehän vaikeutti työtä huomattavasti. Nyt kun ilmoituksia voi laittaa nettiin, on taas huomattavasti vaivattomampaa.

Tavallisena työpäivänä hän ottaa asiakkaita vastaan omassa kodissaan, asiakkaan luona tai sitten hotellissa. Reilusti etukäteen hän ei varauksia mielellään ota, vaan useasti asiakkaat ottavat yhteyttä 15-30 minuuttia ennen tuloaan.

– Pyrin siihen että teen töitä 4-5 päivää viikossa, 6-8 tuntia päivässä. Pyrin lopettamaan työpäivän aina ajoissa, viimeistään seitsemältä.

Tarja ottaa asiakkaalta heti maksun ja sitten he siirtyvät makuuhuoneeseen.

– Joidenkin kanssa menee reilusti alle puoli tuntia, toisten kanssa tunti. Puolesta tunnista veloitan yleensä satasen, ja tunnista kaksi. Jotkut asiakkaat ottavat pidemmän varauksen siksi että haluavat halailla tai vain jäädä juttelemaan.

Ohareita ei kuulemma tehdä kuin ehkä kerran kuukaudessa. Tarja kertoo, että parasta työssä on omien työaikojen määrittäminen itsenäisesti ja ihan hyvä palkka. Käteen jää noin 3000-4000 euroa kuukaudessa.

Joskus Tarjaa tympii hommat, mutta niinhän se on jokaisen työn kanssa. Asiakkaille hän on kuitenkin hyväntuulinen, sillä onhan kyseessä palveluammatti. Tyypillinen asiakas on 30-60 vuotias mies. Joskus asiakkaina on ollut pyörätuolissa istuvia miehiä, joilla on ongelmia henkisellä puolella. Noin puolet asiakkaista on parisuhteessa.

– Toivon ettei kenenkään suhde lopu siihen, että puoliso ostaa seksiä ja ”jää kiinni”. Rakkaus on aivan eri asia kuin ostettu pikaseksi tuntemattoman kanssa.

Tällä hetkellä Tarjan miesystävän suhtautuminen seksityöhön on raskasta ja hän on käynyt puhumassa asiasta tukipisteellä.

– Siitä on ollut kyllä apua, kun on ollut vertaistukea ja erilaisia ryhmiä. Toimin muutenkin työssäni vastuullisesti, pidän huolta puhtaudestani ja haluan pitää huolta myös mielestäni. 

Hänen miesystävä on tiennyt työstä usean vuoden, mutta asiassa on vielä sulattamista.

–  Se on sellainen kipupiste. Ei se mikään päivittäinen ongelma ole, mutta jos tulee riitaa, niin tämä asia nousee helposti esille.

He ovat myös käyneet terapiassa yhdessä puhumassa asiasta.

Tarja haluaisi tehdä työtä vielä useamman vuoden, mutta jos he muuttavat miesystävänsä kanssa yhteen, niin silloin hän ei voi tehdä työtä kotonta. Myös teini-iässä oleva lapsi, jolle Tarja on etä-äiti, aiheuttaa huolta. Lapsi ei tiedä äitinsä työkuvioista mitään.

– Viime aikoina on kovasti pyörinyt mielessä, että pitäisikö kertoa ja koska pitää kertoa.

Tarja vielä kertoo, että toivoisi stigman muuttuvan tätä työtä kohtaan, mutta ei kuitenkaan usko siihen, sillä ihmiset ovat hänen mielestään niin tuomitsevia.

Lähde: Iltalehti

Artikkelikuva: Unsplash





SUOSITUIMMAT