Koti Uutiset Lukijat kertovat: "Varkaissa" koululla – oli kuumat paikat

Lukijat kertovat: ”Varkaissa” koululla – oli kuumat paikat
Olin silloin 15-vuotias. Tykkäsin pelata tennistä ja kodin lähellä oli tenniskenttä vain muutaman minuutin pyörämatkan etäisyydellä. Sillä kertaa kuitenkin kävelin perille. En omistanut tennismailaa juuri silloin, joten sain parilta pallottelukaverilta lainaksi sellaisen.

Parin tunnin jälkeen pelit olivat ohi ja lähdin kävelemään kotiin. Kävelin siinä peltojen välissä olevalla pyörätiellä. Yht’äkkiä reilun sadan metrin päässä olevaan tienristeykseen ilmestyi poliisin paku ja sieltä noustiin ulos. Jatkoin kävelyä kaikessa rauhassa, kunnes tulin poliisien kohdalle. Keskustelu meni jotenkin näin:

Poliisi: Moi, mistäs olet tulossa?

Minä: Tennistä olin pelaamassa kavereiden kanssa.

Poliisi: Missäs sun maila on?

Minä: Lainasin kavereilta, kun ei ole omaa.

Poliisi: Keitäs ne sun kaverit on? ja kerroin nimet.

Poliisi: Onkos tämä ensimmäinen kerta, kun olet poliisin kanssa tekemisissä?

Minä: Joo…

Poliisi: Hermostuttaako?

Minä: Ei nyt oikeestaan…

Poliisi kyseli siinä vielä nimen, sotun ja osoitteen. Pyysivät vielä osoittamaan kotini sijainnin, se näkyi muutaman sadan metrin päässä. Kertoivat sitten, että lähellä olevaan lukioon oli murtauduttu ikkunan läpi. Minulla sattui olemaan raidalliset verkkarit jalassa kuten varkaallakin, joten piti lähteä varkaan nähneen lukion talonmiehen tunnistettavaksi.

Ei se kyllä tämä kaveri ollut, totesi talonmies, kun perille päästiin.

Poliisit pyysivät sitten anteeksi erehdystä ja tarjosivat kyydin samaan kohtaan, mistä lähdettiinkin. Olisi pitänyt pyytää kyyti kotiovelle, mutta näin jälkikäteen ajateltuna naapurit olisivat kehitelleet siitä ties mitä juoruja, kun olisivat nähneet minun nousevan maijasta ulos.

Välikohtauksen jälkeen lähdin kävelemään kotia kohti ja vilkaisin kelloon – suosikkisarjani oli viittä vaille alkamassa! Kotiovella tajusin, että olin unohtanut avaimet, joten piti hakea vara-avain kätköstä ja menetin sen takia muutaman minuutin ohjelmasta.

Jälkikäteen ajattelin, että kylläpä siellä maijan kyydissä haisi pahalta! Ties mitä laitapuolen kulkijaa ollut kyydissä. Ja kun en edes katsonut poliisia ujouteni takia silmiin, niin se jos mikä taisi herättää epäilyksiä kyselytuokion aikana. Lisäksi oli lukiolle ajettaessa pientä kuumotusta jos talonmies olisikin sanonut varkaan olevan minä.

Terv. kassakaappi-kake

Kuvituskuva: Pixabay

VIIHDEUUTISIA

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Mainos -

SUOSITUIMMAT


Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje