KotiUutisetTutkimus: tämän asian omistavat miehet vetoavat naisiin enemmän

Tutkimus: tämän asian omistavat miehet vetoavat naisiin enemmän


Espanjalainen tutkimus väittää, että tietynlaiset miehet vetoavat enemmän naisiin. Tutkimukseen osallistui yli 300 naista, jotka ovat yliopistotaustaisia opiskelijoita.

Monet vanhemmat opettavat lapsilleen, että verkon välityksellä ei pidä puhua tuntemattomille, mutta monet tekevät poikkeuksen tämän myötä esimerkiksi deittisovellusten kautta. Samassa yhteydessä on tullut ilmi, että deittiprofiilissa näkyvä suloisen lemmikin kuva parantaa mahdollisuuksia saada keskusteluyhteys aikaan.

Tutkimuksen mukaan miehet, joiden profiilissa esiintyy pieni koira, vetoavat naisiin enemmän, sillä se tekee heistä vähemmän pelottavia tai uhkaavia. Tutkimuksessa näytettiin kuvia ihmisistä joko lemmikin kanssa tai ilman. Kuvissa oli joko positiivissävytteinen ja valoisa sävy tai ne oli otettu negatiivisemmissa olosuhteissa hämärällä kadulla.

Koiria kävelyttävät ihmiset herättivät positiivisia tuntemuksia naisissa, eivätkä valaistusolosuhteet vaikuttaneet niihin. Heitä pyydettiin erityisesti arvioimaan, miten uhkaava tai pelottava tilanne oli. Tutkimuksessa käytettiin pieniä ja keskikokoisia koirarotuja.

– Nykyinen tutkimus on osoittanut, että pienikokoinen koira saa aikaan enemmän positiivista emotionaalista reaktiivisuutta ja korkeampaa turvallisuustasoa kuin keskikokoinen koira useimmissa emotionaalisissa yhteyksissä. Koiran läsnäolon tunne- ja turvallisuushyödyt voivat myös liittyä kokoon, kertoo tutkija.

Kuvat eivät aina kerro totuutta

Sosiaalisessa mediassa keskusteltiin tutkimuksen tiimoilta toisesta aiheesta, jossa nainen kertoo miesten kalastelleen suosiota koirakuvilla.

– Näen miesten profiileja, joissa he ovat lähellä 20 tai 30 ikävuoden lukemia. Niissä lukee ”älä deittaile minua paitsi jos rakastat koiria. Tämä on paras ystäväni maailmassa. Poistan profiilini kun koirani pitää sinusta”.

Nainen kertoo kaiken kuitenkin muuttuvan, mikäli hän kysyy koiran nimeä tai sitten mies kertoo kyseessä olevan tädin, veljen tai ystävän koira. Ja seuraavaksi listataan syitä, miksi talossa ei olekaan koiraa. Koira kuvassa on siis ollut vain lisäarvon vuoksi.

– Menkää ulos ja deittailkaa ihmisiä livenä, jotta välttyisitte valheellisilta tiedoilta, tarinan kertonut nainen ohjeistaa ja kertoo olevansa itsekin koiranomistaja.

– Se olisi iso plussapuoli jos kuulisin mahdollisen deittikumppanin pitävän huolta lemmikistä, jota hän todella rakastaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla koira, vaan esimerkiksi kani, lisko, kissa tai kala käy myös.

Lähde: Mirror
Kuvituskuva: Pexels

Kesän 2022 hitti, joka on villinnyt naiset! Klikkaa ja tutustu.





SUOSITUIMMAT