Esittelyssä vuoden parhaat radiokanavat, juontajat ja ohjelmat eri kategorioissa.
Vuoden paras radiokanava: Radio Rock
Radio Rock valloitti ykkössijan ensimmäistä kertaa. Omalle kohderyhmälle suunnattu sisältö, kuuntelijauskollisuus KRT-luvuilla mitattuna, sekä osuvaa ja monipuolista tekemistä jo vuosien ajan kaupallisella puolella. Nämä olivat kanavan suurimpia valtteja voittajaa valittaessa.
Vuoden paikallinen radio: Radio 957
Tuomaristo arvosti erityisesti radiokanavan kuunteluosuuden kasvattamista ja myynnin kasvua. Huomioitaviin asioihin kuuluivat myös yhteisölliset ja paikalliset projektit, joilla autettiin paikallisia yrityksiä korona-ajan keskellä.
Yleisöäänestys: vuoden radio-ohjelma: Aamulypsy
Aamulypsy valittiin parhaaksi jo 9. kerran. Katkeamaton putki alkoi jo vuonna 2014. Tänä vuonna juontotiimissä nähtiin myös uusi vahvistus Janni Hussin tultua ohjelmaan.
Yleisöäänestys: vuoden radiojuontaja: Jaajo Linnonmaa
Parhaalle ei löydy pysäyttäjää, sillä Jaajo Linnonmaa valittiin parhaaksi radiojuontajaksi jo peräti 10. kerran peräkkäin.
Yleisöäänestys: vuoden paikallinen radio-ohjelma: Radio Ramonan Kiekkoilta
Raumalaisen radio-ohjelman runkona toimii jääkiekkoviihde. Idea syntyi 80-luvulla, jolloin Ramonan perustamisen edellytyksenä oli mahdollisuus kuunnella suoria jääkiekkolähetyksiä jääkiekkoseuransa ottelusta. Kuuntelijamäärällä täyttäisi paikallisen jäähallin kolmeen kertaan.
Yleisöäänestys: vuoden paikallinen radiojuontaja: Joonas Hepola
Ykkössijan valloittanut Hepola on ollut kärjen tuntumassa jo aikaisempina vuosina. Voitto lohkesi nyt ensimmäistä kertaa.
Vuoden radiobiisi: Epäröimättä hetkeekään: Elastinen, feat Jenni Vartiainen
Elastisen kappale rikkoi lukuisia ennätyksiä. Toistokertoja oli kaikkiaan 12 000 ja kuulijoita se tavoitti yli 300 miljoonaa. Lisäksi kappale voitti Kuukauden radiobiisi -palkinnon kuudesti.
Vuoden ohjelmapäällikkö: Nina Jokiaho / Radio Nova
Tämän pitkäaikaisen ohjelmapäällikön omistautuneisuus on sekä nähtävissä että kuultavissa. Jokiaho on onnistunut kehittämään Radio Novan toimintaa ammattimaisella otteellaan, ja siitä palkintona vuoden ohjelmapäällikön tunnustus.
Vuoden sisällöntekijä: Harri Moisio / Radio Rock
Moisiota kuvaillaan monialaiseksi ja suvereeniksi suoriutujaksi, halliten roolin kuin roolin. Haastateltavalla ei ole väliä, sillä sama intensiteetti säilyy aina, oli sitten missi tai ministeri jututettavana.
Vuoden radioammattilainen: Karri Helo / Nelonen Media
Oman organisaationsa tukipilarina toimiva Karri Helo tiimeineen oli iso tekijä, kun puhutaan toimintakyvyn säilyttämisestä. Palkinto koskee niin Heloa kuin myös hänen vetämäänsä tiimiä.
Vuoden musiikkipäällikkö/tuottaja: Tara Kojonen / Nelonen Media
Rokki ja rauhallisuus kuulostavat kovin erilaisilta asioilta yhdessä, mutta Tara Kojosen panosta voidaan verrata niihin. Tätä kovan luokan ammattilaista arvostetaan osaamisen lisäksi etenkin upean ja valoisan persoonansa ansiosta.
Vuoden paikallinen radiomyyjä: Mikko Piirainen
Kun ajat ovat vaikeita, niin tarvitaan kovia ammattilaisia. Mikko Piirainen kasvatti meriittilistaansa myymällä huomattavasti paikallismyyntitavoitettaan enemmän.
Vuoden valtakunnallinen radiomyyntitiimi: Bauer Median valtakunnan myyntitiimi
Tässä tiimissä yhdistyvät roolit, yhteistyö, aikatauluttaminen ja asiakkaan tarpeiden huomioiminen. Audiobrändäämisen merkityksen korostaminen nähtiin tuomariston kannalta erityisen positiivisessa valossa.
Vuoden luova ratkaisu: Elämä on Kesälaiffii
Tuttu konsepti niitti jälleen mainetta. Kun sekä kohderyhmä että juontajat tekijöineen ovat innostuneita, niin lopputulos on toimiva. Positiivinen ja luova konsepti oli sekä toimiva että ilahduttava, saaden ihmiset osallistumaan siihen.
Vuoden tapahtumatoteutus: Radio Rock -risteily On Air
Itse risteilyä ei voinut kokea, mutta tapahtuma siirrettiin nerokkaasti radiossa toimivaksi konseptiksi. Tuomaristo arvosti erityisesti kokonaisuuden toimimista puhtaasti radion ehdoilla.
Vuoden radiopromootio: Anna Sen Soida -radio
Laaja joukko musiikintekijöitä lähti mukaan, kun teemana oli ilo ja positiivisuus. Laadukas toteutus oli täysin omassa mittaluokassaan. Tämä ikimuistoinen kampanja auttoi musiikkialaa ja lukuisia artisteja suuresti koronan runtelemina vaikeina aikoina.
Vuoden some: Basson Impro
Bassoradion oma tyyli ja kaupunkikulttuuriin keskittyminen olivat avaintekijöitä menestykseen. Lyhyesti ilmaistuna puhtaan luontevaa tekemistä. Tuomaristo piti kampanjaa niin hauskana, että olisi halunnut olla mukana luomassa sitä.
Vuoden äänituotanto: Lasten Sadut -kuunnelmasarja
Kuunnelmasarjan rikas tarinankerronta herättää tunteita. Sarjaa kuvaillaan inhorealistiseksi ja naiiviksi, mutta nämä ovat pelkästään positiivisia puolia. Tämä humoristinen radioteatteriin rinnastettava äänituotanto saa kuuntelijat hymyilemään ja nauramaan.
Lähde: Radiogaala
Kuvituskuva: Pixabay